Over ons
In juni 2017 startten we met de groep BelgPAAG (Pet Advertising Advisory Group). Het initiatief is gebaseerd op de werking van EUPAAG die heel actief is in Groot-Brittanië en Ierland.
Dit initiatief kent ondertussen zowel in Groot-Brittanië als in Ierland een heel groot succes en heeft zijn doeltreffendheid bewezen.
Wij zijn lid van de EU Dog & Cat Alliance en tijdens een congres, nu bijna drie jaar geleden, was er een voorstelling van EUPAAG. Dit leek ons meteen een goed project voor België, gezien de vele problemen die ook wij ondervinden bij verkoop van dieren via internet.

De doelstellingen van BelgPAAG zijn:
- Ervoor te zorgen dat daar waar gezelschapsdieren te koop aangeboden worden (advertenties) dat gebeurt op een legale en ethische manier.
- Websites en publicaties engageren teneinde er voor te zorgen dat ze een up-to-date kennis hebben betreffende dierenwelzijn met betrekking tot advertenties voor de verkoop van gezelschapsdieren.
- Illegale advertenties signaleren aan de verantwoordelijken van de websites teneinde ze onmiddellijk te laten verwijderen.
- Deze websites, die huisdieren te koop adverteren, stimuleren om te reguleren en akkoord te gaan met de normen die ondersteuning bieden voor een juridische en ethische aanpak van de handel in huisdieren.
- Het publiek sensibiliseren teneinde hen te doen begrijpen dat ze op een verantwoorde manier moeten tewerk gaan wanneer ze een huisdier willen kopen via een website of een advertentie.

En hierdoor:
- Te strijden tegen advertenties die in overtreding zijn.
- Te strijden tegen frauduleuze advertenties.
- De advertenties en de inhoud ervan te verbeteren.
Wij hebben een reeks standaards opgesteld voor de eigenaars/beheerders van de websites alsook een reeks raadgevingen voor de potentiële kopers van een gezelschapsdier.
Over onze minimum standaards
We hebben een aantal minimum standaards opgesteld, op te volgen door de websitebeheerders.
Deze standaards zullen kunnen helpen bij het opsporen van problemen bij onlineadvertenties voor dieren, zoals:
- Een gebrek aan dierenwelzijn standaards.
- Een gebrek aan informatie over de achtergrond van het dier.
- Zieke dieren.
- Commerciële verkopers die beweren privé-verkopers te zijn.
- Huisdieren die terecht komen in onaangepaste omstandigheden.
BelgPAAG |
GET IN TOUCH WITH BELGPAAG
|